Bősz Adrián Szekszárdi Borvidék - Báta

 

 Válasszon Bősz Adrián borai közül webáruházunkban!

 

Bősz Adrián nem borásznak készült. Eredeti leg műszaki ember és a gépészetben szerzett tapasztalatai tették azzá a gyakorlatias, rendszerszeretõ emberré, akinek a borai is ezt a precizitást és odaadást hordozzák magukban. Azóta több iskolát végzett el és most épp a kertészmérnöki diplomát készül megszerezni.

 

Az, hogy borásznak állt az egyik legfontosabb katalizátora a nagyszülői példa volt. Anyai nagyapja ugyanis Bátán mûvelt szőlőt és készített belõle bort. Az ott eltöltött idő, akár szüretkor, akár metszéskor olyan hatást gyakorolt rá, mely a mai napig meghatározza a szőlőhöz és a borhoz fűződő viszonyát. A pincészet borainak egy része még mindig erről a területről származó szőlőből készül.

 

A szőlő több területről származik, de saját területtel a pincészet csak 1 hektárral rendelkezik. A többit felvásárolja, de mindig ugyanarról a területről, ugyanattól a gazdától, aki sok évtizedes tapasztalattal gondozza a szőlőterületeit, melyek Szekszárd egyik legkülönlegesebb területén helyezkednek el. Az egyik kiemelt terület a Látóhegy, mely területen a prémium tételekhez nevelik a szőlőt, erős terméskorlátozás mellett. A másik és talán legfontosabb terület a Cenege dűlő, ahonnan szintén jelentős mennyiség kerül aztán szüretkor a pincébe. Ebbõl adódik, hogy a szőlő nagy része még viszonylag friss telepítés, bár már mind termõre fordult, klasszikus öregtõkés területek nem igazán vannak. A saját területtel és a felvásárolt mennyiséggel együtt a szüret idején mindössze 4 hektárnyi területrõl érkezik szőlő a feldolgozóba. A cél nem az ész nélküli növekvés. A megfontolt, fokozatos fejlődés volt jellemző a borászatra kezdetektől és ezen nem is kívánnak változtatni. A maximum az a 20 hektár lenne, de ez egy távlati cél, mely felé nem hajtja semmi a borászt - a saját álmain kívül.

 

bosz02

 

  • bosz adrian1
  • bsz adrin3
  • bosz adrian1
  • bsz adrin3
© Copyright 2012